fifbloggen

Direktlänk till inlägg 15 september 2012

Undren tid ej förbi seger i N. Fågelås

Av Ingemar Berg - 15 september 2012 15:48

Det blev seger med 4-2 till slut. En massa återbud ställde till det igen, så vi var 12 gubbar inkl. Jimmy Ingvarsson som var förkyld och meningen var att han inte skulle spela. Nu bar det sig inte bättre än att Martin Hansson sträckte sig redan på uppvärmningen. Han försökte spela men fick ge upp efter 10 min. Så vi spelade stora delar av första med 10 man. Innan Jimmy kom in och fick markera högerback. Blev väl några löpsteg trots förmaningar.

Nu var vi ändå det bästa laget i första halvlek, och vår 1-0 ledning var i underkant. Några fina lägen brändes och ett i ribban och ett i stolpen bl.a Nu saknade inte Fågelås lägen de hade också en i insidan av stolpen.
Men vi spelade stabilt hela halvleken. Sebastian Nicklasson och Kushtrim Shala duktiga mittbackar. Målet gjordes av Rasmus Fogelström, som snappade upp ett misstag i Fågelåsförsvaret och rullade lugnt och fint in 1-o i sjuttonde minuten.

I andra halvlek rivstartade vi med att matchens dominant Johan Wallgren snurrade upp Fågelås högerförsvar och slog ett stenhårt inlägg, som Gustav Burman bröstade in. Inte så vanligt kanske men det gick ju bra. Men en kvart senare var ställningen 2-2 vi blev väl offensiva, bägge innermittfältarna Gustav och Hampus, blev näst intill forwards vilket gjorde att Fågelås kunde styra mitten, då kunde inte vårt försvar stå emot.

Då var det inte mycket som tydde på seger. Men i tjugonde minuten fick vi hörna, som Hampus Ohlin slog. Wallgren ville inte vara sämre än Gustav och bröstade in den. Såg lite konstigt ut från kanten bollen gick som på ett flipperspel framför mål, men var tydligen inne i ett tidigt läge. I trettionde minuten punkterade Rasmus matchen, efter ett oerhört vackert förarbete av Wallgren, nu var det vänsterförsvaret i Fågelås som var uppe på läktaren. Rasmus förvaltade passningen på bästa sätt, med sträckt vrist i nättaket.

Sista kvarten blev det lite hawaiifotboll, när Fågelås tryckte på och jagade mål. Det öppnade samtidigt för kontringar. Men dom hade en hel del chanser och nästintill chanser. Så jag var glad när slutsignalen gick.

Men vi får vara nöjda med tre poäng, för med motflyt hade vi kunnat förlora. Även om segern nog var rättvis trots allt.


Jag har nu varit med tre matcher och vi har aldrig varit mer än en avbytare, men det har gått bra ändå. 6-0, 8-2 och 4-2 så avbytare är nog rätt överskattat.


Matchens Plus går till
+++ Johan Wallgren, har sällan sett honom så bra. Tror att Fågelås försvaret fortfarande är yra i mössan, så uppsnurrade som dom blev.
++ Rasmus Fogelström, börjar hitta tillbaka i gammal fin form, två snygga mål kryddar betyget.
+ Sista plusset är lite svårare, men mittbackarna Sebastian Nicklasson och Kushtrim Shala får dela.

//f.d. Postis  
Kushtrim Shala har precis fått ordning på höftskynket blev nervös när kameran kom fram. Avni Alshigi, Pierre Zäll, tränarTomas Einesson och tvåmålskytten Rasmus Fogelström är också ganska nöjda.


 
Pierre har fått fram nallen, Rasmus pustar ut, Robin Waltersson och Hampus Ohlin diskuterar nån matchsituation.


 
Gamlingarna Martin Hansson och Jimmy Ingvarsson är rätt nöjda trots sträckning och förkylning, gamlingar förresten man blir det tidigt numera 86:a och 87:a. Närmast Johan Wallgren matchen klart lysande stjärna.

 
 
Ingen bild

A Sjölander

16 september 2012 22:38

Vad fasen menar du med "gamlingar"? Jag funderar ju fortfarande på att göra comeback. :)

Riktigt bra blogg förresten. Ha det gott Ingemar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Presentation


Detta är ingen officiell Fagersanna IF blogg. Men här kommer det att hamna mestadels matchbilder och lite annat. Ingemar "Postis" Berg

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards