fifbloggen

Direktlänk till inlägg 16 juli 2013

Nostalgiresa med min kompis Arne

Av Ingemar Berg - 16 juli 2013 12:51

Fotbollsstiltje så här på sommaren. Så det får bli ett annorlunda inlägg. 


Arne och Karin i Håkantorp utanför Fagersanna var ett stadigt fikaställe på lantbrevbärarturen, varje torsdag. Åtskilliga av Karins hembakade ostmackor har det blivit under åren.

Mycket idrottssnack har det blivit också. Arne är född 1922 i Mölltorp, men hamnade i Tidaholmstrakten i unga år. Spelade lite i IFK Tidaholm. Men var 1942 med och bildade Håvens IF, var sekreterare 1942-46.  Han var en jäkel på skidor också, Skaraborgsmästare bl.a (juniorlag)


Ofta har han pratat om att åka till Håven för att uppleva gamla minnen, sånt där brukar aldrig bli av. Men nu gjorde vi slag i saken och åkte dit måndagen 8 juli. Arne ville också besöka några andra fotbollsplaner i närområdet, där Håven matchade. Fröjevi IP i Fröjered och Kullaborg i Korsberga.

Så blev det här följer lite bilder från resan.


 
Vi hade stämt möte med ordförande Lotta, men ingen där. Men välkomna var vi ändå.

Planerna nyklippta.


 
Vi packade upp kaffet och ringde upp Lotta, som helt glömt bort vårt besök. Så kan det gå. Men hon skulle genast skicka dit gubben. Som dessutom var Fotbollsansvarig i Håven. Vaktmästare och allt iallo också. 

 
Det gick ingen nöd på oss, Karin hade skickat med smörgåsar. En fikapaus på paviljongen med utsikt över A-planen.

 
Så kom Tord, här i samspråk med Arne

 
En rundvandring i Klubbstugan. Klar mysfaktor. Lite pokaler m.m har Håven skramlat ihop. Men de äldre pokalerna är dock försvunna efter ett inbrott .

 
Utsikt mot avbytarbåsen. Där Fagersanna kommer att gästa i höst med U-laget. För att ta revansch på Fröjered/Håven för 1-3 förlusten hemma. Vi ser också att det är mycket gräsklipp på planen, men Tord hade förklaringen, gräsklipparen var trasig så, gräset hade fått växa fritt en dryg vecka. Men lovade att planen ska vara i bra skick tills Fagersanna kommer.

 
Kiosken kommer också att vara öppen, vilket vi inte är bortskämda med på U-lagsmatcherna.
 
Mot B-planen som inte har fullmått, lite för smal. Men belysning finns

 

Klubbstugan med undertakserveringen.

 
Några bord finns ute också, grill också.
  

Lite reklamskyltar


 
På baksidan finns redskapsskjul och

 
Toaletter.

 
Och målen som vi förhoppningsvis slita nätet i .......   Så lämnar vi Håvens IP...

 

för att ta en titt på Håvens första fotbollsplan. Den som Arne var med och byggde, den ligger uppe i skogskanten. Skogen växer tät på halva planen. Men det var mycket jobb med den, åtskilligt med dynamit användes. 

Här dök Lotta upp och som barnfödd i trakten hade hon och Arne mycket att prata om. Nu skiljde det nästan 50 år i ålder, men via mor/farföräldrar kunde dom relatera.... Vi blev nog här minst en halvtimme.



 
Via småvägar kom vi fram till Fröjered, inte alls långt. Fröjevi IP var tyvärr låst, så vi kom inte in utan fick kolla lite utanför bara.

 
Så vi fortsatte ungefär en mil till Korsberga och Kullaborg. Dit man också är välkommen.

 
Vi parkerade bilen vid bingobodarna, Bilbingon Odjuret, spelas sommartid på grusplanen bortanför.

 
Det första vi såg var gräsklipparna, som skötte sig själva. Denna var lite trött och sökte sig till laddstationen.

 
Den andra jobbade på, längst bort i hörnet syns en liten prick. Planen var i våras i katastrofalt skick inget gräs alla enligt Tord i Håven. Men nu ser det helt ok ut, Fagersanna kommer hit också med U-laget för match i höst. 1-0 vinst i våras hemma.

 
Kansli och kiosk, finns och en "takläktare".

 
Lite annorlunda variant. Takläktare? Ja det är väl bara övre sittraden som garanterar tak, kanske mittenraden också i läglig vind.

 
Några fler planer bakom.....

 

Arne blickar ut över planen som han för 60-70 år sen täljde ner motståndarna.


 
Sittplatsläktare på andra sidan också. Varför har vi inga läktare i Fagersanna?

 
Avbytarbåsen.

  
Vårt omklädningsrum den 1 september. Notera det lilla reklamklistermärket ovanför dörren. Ettans tryckeri lite nostalgi, där har vi tryckt många matchprogram och medlemstidningar. Nästan gratis Christer Solveus bodde ju på andra sidan sjön hemma i Höghult. Är väl minst tjugo år sen det las ner.

Till sist kan sägas att Arne var nöjd med resan, men det tog lite på krafterna vid fikat efter maten, när vi kom hem somnade han på köksstolen.


Nästa blogginlägg blir efter ett besök på Kålles Rekordmagasin i Tråvad. Ett gäng gubbar från Fagersanna drar dit.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Ovido - Quiz & Flashcards