fifbloggen

Direktlänk till inlägg 29 juli 2014

Överlidaresan Del. 2

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.


Den inleddes på klassiska Hagavallen (igen), där Öxabäcks IF håller till. Otaliga allsvenska matcher spelades här under Damlagets storhetstid. Med bl.a 7 SM och ett publikrekord på 2.800 Fantastiskt med tanke på att det bara bor 300 personer i Öxabäck. Hagavallen är Bosses favoritfotbollsplan.

 
Det första man kommer till är Klubbstugan

 
Sen fortsätter man ner mot portalen. A-Planen ligger rakt fram. En träningsplan ligger till vänster inte synlig härifrån. Blev tyvärr inga bilder därifrån.

 
Speakerbåset, med fantastisk överblick av planen.



     
Sittplatsläktarna i sluttningen börjar bli lite slitna, men det behövs kanske inte så mycket sittplatser längre, med damlaget nedlagt och herrlaget i div. 6.


 
Speakerbåset nedifrån. Lite trångt vid hörnflaggan. Bergskanten precis inpå.

     
Här kommer spelarna nedspringande
     

Nästa anhalt är Äbyvallen i Älekulla. Älekulla IF:s fotbollslag är numera ihop med Torestorps IF och heter då Torestorp-Älekulla FF (TÄFF), som för tillfället leder div. 5 Västergötland Södra.


Vid infarten fanns denna skylt med Äbyvallen, lite svårt att läsa skylten i det gråregniga vädret.

Från andra sidan planen.

Klubbstugan

Från andra hållet.
   
Baksidan
      
En bänkrad sittplaser 




Nästa anhalt Svansjövallen, Torestorps IF:s hemmaplan. TÄFF:s andra hemmaplan.

 
Går inte att ta fel på var man är.
   
Bakom reklamskyltarna ligger B-planen, till vänster i bilden bakom avbytarbåset ligger grusplanen.
 
Den fina klubbstugan.

 
Man kan köpa halsduk där "intäckningarna" går till föreningen.
 
Snygg kiosk, den som allt annat här såg nymålat och fint ut.

         

Så lämnar vi Svansjövallen för att ta oss till Öxnevalla. Men på vägen gör vi ett fikastopp på Hyltenäs Kulle, där ruinerna efter ett stort jaktslott finns kvar. Fantastisk utsikt över tre sjöar. 
Kaffe och hembakt är aldrig fel.

 
 
 
Det börjar bli lite igenväxt så utsikten har blivit lite begränsad.




Hedevallen i Öxnevalla. Ingvars favorit. Inget att ta fel på vart man kommit här heller. IFK Öxnevalla har numera enbart Dam och flicklagsfotboll. Damlaget spelar i div. 3.

 

 
Här kom en kraftig regnskur, så det blev att kura under taket ett tag.
   
Här fanns ett nät som man spände upp vid sjumannamatcher som spelades tvärsöver, för att rädda klubbstugans fönster.

     

Nästa anhalt blev en fotbollsplan i Istorp som inte finns längre, bara ett litet "klubbhus" finns kvar. Istorps IF spelade sista säsongen i Div. 8 Markserien 1960.


 
Det finns inget som tyder på en fotbollsplan, det är bara hästhagar.


Del. 3 kommer i morgon. Då besöks Kungsäters IP, Torsvalla (Karl Gustav), Örbovallen (BK Viljan), Fagervi (BK Viljan) och Älvsereds IP (IF Älvena).



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Av Ingemar Berg - 16 juli 2013 12:51

Fotbollsstiltje så här på sommaren. Så det får bli ett annorlunda inlägg.    Arne och Karin i Håkantorp utanför Fagersanna var ett stadigt fikaställe på lantbrevbärarturen, varje torsdag. Åtskilliga av Karins hembakade ostmackor har det blivit un...

Ovido - Quiz & Flashcards