fifbloggen

Direktlänk till inlägg 18 juni 2013

Tag färjan till matchen och FIF-Tidavad

Av Ingemar Berg - 18 juni 2013 11:38

Idag blir det en dubbla inlägg. Först gårdagens vinstmatch mot Tidavads IF, sen kommer en liten upplevelse utanför FIF, en match i Karlskronas skärgård på Aspö. Eller som det står i reklamen: Drottningskärs IF-ta färjan till matchen.


Men vi börjar med FIF-Tidavad, en match som på papperet bör bringa 3 poäng, men det ska spelas om det. Tidavad ligger lite över bottenskiktet och vi nosar ju på topplagen. Och borde kanske varit där, men det har varit lite stolpe ut. Eller kanske ska man säga att vi är fruktansvärt ineffektiva.


Fagersanna IF-Tidavads IF   3-1 (1-1) 

Laget: Patriot Shala, Gustav Burman, Erik Siberg, Sebastian Nicklasson, Alexander Nicklasson, Robin Valtersson, Ronnie Sundelius, Oskar Uhrbom, George Mako, George Slivo, Johan Wallgren. Avb. Simon Samano, Pierre Zäll, Alexander Kroon, Marcus Andersson.
Målen: (30) 0-1 självmål, (32) 1-1 Johan Wallgren, (50) 2-1 Johan Wallgren, (78) 3-1 Johan Wallgren
Varningar FIF: Ronnie Sundelius och Alexander Nicklasson


FIF tog grepp om matchen direkt men de riktigt vassa chanserna uteblev. Hörnor däremot (Det fanns ett uttryck i min ungdom: Tre hörnor straff) hade man spelat med dom reglerna, hade vi haft tre stycken första kvarten. I stället blev det 9 resultatlösa hörnor. Som vanligt när ett lag dominerar spelet, dyker chansen plötsligt upp för motståndaren.  Frukten av att vi blev lite passiva. Upprinnelsen var ett inkast som friställde Wallgren, men en signal kom, läktaren trodde det var offside..... men det var felaktigt inkast.... som gick över till Tidavad..  fokuset låg på det tidigare skedet och Tidavad passade på att skaffa sig ett friläge och i ett försök att få bortbollen på mållinjen förpassades den i eget mål. Kalldusch. Detta efter en halvtimas spel, som tur var lyckades vi kvittera omgående, Wallgren i friläge placerade elegant in bollen. Wallgen hade en bra dag med tre fina mål och lägen till några till, ständigt ett orosmoment för Tidavadförsvaret.  1-1 i paus.


Direkt i andra halvlek satte vi ordentligt tryck på Tidavad, som vanligt är vi bäst i början av andra halvlek, är som det behövs en halvlek för att komma igång. Nyinbytte Pierre Zäll låg bakom 2-1 målet efter fem minuter. Då han ryckte sig loss från två försvarare, men skottet räddades av målvakten, då dök Walle upp och la in bollen i tomt mål.


Nu hade vi en hel del chanser en period, innan vi liksom taggade ner och bjöd in Tidavad i matchen. Deras spelide var kanske inte den roligaste, med långbollar, som antingen nickskarvades eller togs ner och snabbt spelades vidare till spelare på "språng". Det beredde vissa problem för vårt försvar, men mer än lite halvchanser blev det inte.


Men det kändes skönt när Wallgren ryckte sig loss och placerade in 3-1, me 10min kvar. På det hela taget tycker jag vi gjorde en helt godkänd match om än några mål för liten seger. 


      Ingen tvekan Johan Wallgren

    Pierre Zäll för låg bakom en hel del farligheter i början av andra halvlek, bl.a förarbetet till det viktiga 2-1 målet.
   Det var många om budet men till slut fastnade jag för Oskar Uhrbom, slitstark på mittfältet.


 
George Mako, spelade från start idag och gjorde det bra, Oskar Uhrbom i sin andra match efter hemkomsten från Varberg, ser på.

 

När Wallgren snurrar kan vad som helst hända, men vad pysslar dom med...... George Slivo och Oskar Uhrbom undrar..

   
Nu är det Slivos tur att bjuda Tidavadarna på en rundtur.

 
En av många resultatlösa hörnor i början, Slivo är högst, men det blir Erik Siberg som nickar.

   
Efter det nesliga 0-1 målet, gör Johan Wallgren snyggt 1-1, bollen är på väg in i maskorna..

  
Johan tar en rundtur runt målet George Mako och Ronnie Sundelius hämtar upp bollen, framför en deppig målis.

 
Nu har vi förflyttat oss till andra halvlek, inbytte Pierre Zäll blir infångad, lite på gränsen till straff kanske.

 
Nu är det Robin Valterssons tur att utmana i straffområdets utkant, vi minns När Hampus blev fälld i ett liknande läge mot Torsö.


Pierre skrämmer upp försvaret


Pierre Zäll aktiv i början av andra, här har han ryckt sig loss, men målisen räddar skottet.......


Men Wallgren är påpassligt först och kan lägga in bollen i tomt mål, efter lite till synes gymnastiska övningar.

 
Alltid trevligt när bollen ligger tillrätta i motståndarmålet.

 
Ser ut som till och med motståndarna vill gratulera Walle till målet.

 
Simon laddar för skott och varför inte, minns hans slägga i krysset i U-lagsmatchen mot Igelstorp.

 
En skymd Wallgren framme igen men nu kan en lättad målis se bollen rulla utanför...


FIF-bänken tämligen utspridd, verkar som alla vill ha en egen bänk

 
Gustav Burman, går från klarhet till klarhet. En av de bästa igen.

 
Av nån anledning är Wallgren med på nästan alla bilder, även bortsorterade.

   
Kapten Sundelius framme och oroar men avslutet blev för tamt och duktige tidavadskeepern kan rädda.

 
Simon gjorde också ett bra inhopp, från start nästa gång kanske...

 
Patriot hade inte så mycket att göra men här får han boxa bort bollen..

   
Här blixtrar Wallgren till igen och med sin snabbhet är han svårstoppad och detta ryck slutar med ett mycket elegant mål. Påminde lite om det första.

   
Nu kändes matchen avgjord.

 
Men Mako hann med ett skott till....

   
Slivo hade också en jättechans men en fin fotparad stoppade 4-1  



Drottningskärs IF - Ta färjan till matchen


Drottningskärs IF-IF Trion (Spjutsbygd)   2-5  (1-3)

Mål: Trion: Marcus Gustavsson 3, Sebastian Israelsson 2
Drottningskär: Mirza Suvodolac, Mikael Törnström.


Frugan och jag hade liten kort semestertripp med två dar i Helsingborg och en helg i Karlskrona. Verkade lite spännande att se match i skärgården, så vi bestämde oss för att ta färjan till Aspö och bese en match i Blekinges div. 5.  Här kan man verkligen tala om en match mellan toppen och botten. Trion har inlett serien med 10 raka segrar och Skäret har 10 raka förluster. Trion ramlade ur fyran förra säsongen och Drottningskär fick en friplats efter att ha kommit tvåa i sexan. 


Vi började med en rundtur på ön, besökte Kastellet, lotstornet, samt en fika på Hildas Café.

Sen tog vi oss till matchen, strax innan kickoff. 

Det var väl inget snack om vilket som var det bättre laget, även om det var lite chansfattigt i början. Men efter 10 minuter hamnade bollen i mål. Med ett öga i kameran såg jag inte riktigt hur det gick till, men det var efter ett inkast, såg först ut som målet blev underkänt. Men mål blev det. 

Drottningskär hade några farliga kontringar och en sån innebar 1-1. Riktigt snyggt. Trion dominerade fortsatt och hade både ribbskott och stolpskott, och några tama avslut i bra lägen.

Men med fem min. kvar av halvleken var det dags för 1-2 på ett snyggt anfall där bollen rullades in i friläge.

Strax innan paus kom 1-3, på ett närskott.


Det är inte så vanligt att man lämnar matchen i halvtid men så blev det, lite rundturer på några andra öar, stod på programmet. Nu hade vi ju sett hur det var med fotboll på ön. Matchen då jo den vann Trion med 5-2, men en tidig redusering i andra halvlek gjorde att den levde till Trion gjorde 4-2 med tio minuter kvar. Men matchbilden vet jag inget om. Men jag tror Skäret bjöd på bättre motstånd än man kunde tro.



 
Färjeläget i Karlskrona.


Trionspelarna väntar på Färjan, hemmaspelarna väntade också på färjan, tydligen inte många spelare som bor på ön.

 
När man kom av färjan möttes man av Skärgårdkiosken, där man kunde hyra cyklar, vilket många gjorde. Men vi hade bilen med oss. 


 
Bergsjövallen låg bara några hundra meter från färjeläget


 
Läktare hade man också, men inte många satt där, de flesta satt i solen på kortsidan mot klubbstugan.

 
Denna fina prislista fanns inne i klubbstugan, men ingen kioskverksamhet var igång denna match. Tyvärr var idrottsplatsen lite nedgången, verkar som ingen riktigt sköter om den längre. Tydligen börjar eldskälarna bli lite till åren och inga vill ta vid.

 
IF Trion i vitt och grönt anfaller. Linjeman ser grymt skärpt ut, kanonkoll på offsiden.

 
Här kommer 1-0, vet inte om den nickas eller om den bara gick i en båge över......

 
För att retfullt rulla in i mål.....

 
Några av ledarna i Trion var långskäggiga, berodde på ett vad att dom inte skulle raka sig innan de förlorat, det blir att vara orakade på stranden i sommar för detta var sista vårmatchen och 11:e (o)raka(de) vinsten.


Ett av Drottningskärs chanser men denna gång smet bollen strax utanför stolpen.

     
     
Farligt läge men......


 
En fin fotbarad avvärjer.....

   
Publiken hade det gott i solen.....


  
Strax innan paus hamnade bollen i maskorna igen 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Presentation


Detta är ingen officiell Fagersanna IF blogg. Men här kommer det att hamna mestadels matchbilder och lite annat. Ingemar "Postis" Berg

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards