fifbloggen

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Tre U-lagsmatcher

Av Ingemar Berg - 25 juni 2013 00:23

Våmbs IF C-FIF U 0-2 (0-0)
Laget: Markus "Tvilling" Andersson, Salavutdin Ilyasov, Gustav Burman, Anis Nwia, George Mako, Abdiaziz Dadey, Daniel Kuoshaba, Nicklas Fransson, Rasmus Fogelström, Pierre Zäll, Josef Hanna, Simon Samano, Michael Gewargis.
Händelser: (65) 0-1 Josef Hanna, (88) 0-2 Michis Gewargis
Varningar: Våmb: Jonas Nordh, Johan Karlsson, Håkan Johnson, Tomas Liljebo. FIF:Rasmus Fogelström, Michis Gewargis.

Så ställdes vi mot serieledarna, som vi slog i första vårmatchen med 3-2, sen har dom bara vinster. Denna match som hör till höstomgången blev en upprepning, nu har dom två förluster. En klar 2-0 seger, som var kraftigt i underkant.

Vi hade ett visst övertag i första halvlek, utan att skapa så där jättemycket klara chanser, däremot många näst intill. Njae vi brände en hel del jättelägen också. Våmb hade också en del halvchanser. Men våra stora för dagen, "Tvilling" i mål och Josef storspelade. Liksom övriga i försvaret. Pausskäll blev det idag också och det gav resultat.

För i andra halvleks början höjde vi tempot ordentligt och Våmbs "gubbar" hann inte med. Vi radade upp chanser och borde ha gjort 4-5 mål innan äntligen första målet kom. Efter hörna från vänster. Såg skulle bli en kort variant, hann tänka inte en sån där jävla skithörna, dom ger ju aldrig resultat. Fick man ju äta upp när bollen till slut elegant nickades in av för dagen hete Josef. Nu fortsatte det fina spelet, snart hade nog alla i laget bränt ett jätteläge. 
Det är lite oroligt med bara ett måls ledning och stor dominans, därför var det skönt när MIchis nickade in 2-0 efter ett långt inlägg. Kanske ska vi sluta skjuta och bara nicka, för av de senaste fem målen har fyra kommit på nick

Dagens stjärnor.
+++ Josef Hanna, mittback för dagen, så här vill man se honom varje match, gjorde många avgörande brytningar. Snyggt mål också.
++ Markus "Tvilling" Andersson i målet, kunde fått trean, helt felfri och total dominant i straffområdet, kändes otroligt tryggt.
+ Aziz Dadey och Rasmus Fogelström. Här finns många om budet, men idag får vänsterbackarna dela på plusset. Aziz började riktigt bra, tog många fina initiativ, samt stöttade mittbackarna. Tyvärr skadad i slutet av första. Rasmus kom in på en ovan plats, har nog aldrig spelat back tidigare, men det gjorde han felfritt. Dessutom några fina ruscher framåt.

 

FIF U-Fröjered/Håven 1-3 (0-1)
Laget: Marcus "Trix" Andersson, Salavutdin Ilyasov, Alexander Kroon, Abdjaziz Dadey, George Mako, Dani Betyo, Carl Carlsson, Michael Linder, Anis Nwia, George Slivo, Rasmus Fogelström, Pierre Zäll, Josef Hanna, Simon Samano, Jesper Hurtig, Oskar Uhrbom.
Händelser:
(34) 0-1 Joel Sundberg, (49) 1-1 Michael Linder, (52) 1-2 Andreas Dahlén, (84) 1-3 Wasim Shamoun.
Gula Kort: Oskar Uhrbom

Vi för spelet största delen av första halvlek, men ganska chansfattigt. Men dom som fanns hade vi, men som vanligt är vi allt för inefektiva. Men målet fick Fröjered på en kontring, många tyckte vi skulle haft frispark vid målsituationen men så blev inte fallet. Vi hade ganska många resultatlösa hörnor.

Så var det inte i andra halvlek på vår första hörna nickade Linder in 1-1. Nu hade vi en bra period och tryckte på rejält, men så kom kallduschen 1-2 på kontring. Sen tog ett för dagen starkt A-lagsbetonat Fröjered över mer och mer. A-laget hade ingen match denna vecka så de luftade stora delar av A-truppen. Våra målchanser blev färre och färre men bl.a Rasmus som också kommit in i andra hade några fina rusher. Vår bästa kvitteringschans kom åter på hörna, men denna gång nickade Linder i stolpen. Tyvärr blev det inte några mer hörnor. På sluten kom också 1-3.

Fröjered var helt klart hetare och mer beslutsamma än oss i avgörande lägen. Så det var inte ett helt ologiskt resultat.

Våra plus
+++ Michael Linder, lite av härförare när han kom in, framför allt snackade igång försvaret. Dessutom giftig på hörnor.
++ George Slivo, var inte alltid vän med bollen, men arbetsinsatsen kan man inte klaga på.
+ Oskar Uhrbom, samma som med George.

 

FK Bosna Skövde U - FIF U 2-2 (0-0)
Mål: (53) 1-0 Damir Pilav, (73) 1-1 George Slivo, (81) 1-2 George Mako, (86) 2-2 Muharem Hodzic
Varningar: Markus "Tvilling" Andersson FIF
Laget: Markus "Tvilling" Andersson mv. Alexander Kroon, George Mako, Kristoffer Andersson, Abdiaziz Dadey, George Slivo, Anis Nwia, Daniel Kuoshaba, Michis Gewargis, Johan Wallgren, Pierre Zäll, Kasim Khadir.

Tyvärr, var detta årets i särklass sämsta fotbollsplan (Lillegårdens B-Plan), som omöjliggjorde allt ordnat spel. Det var inte bara dåligt med gräs, den var gropig och ojämn också. Ordnat passningsspel var näst intill omöjligt. 

Att det stod 0-0 i paus var en gåta, för sällan har vi sett så många målchanser, vi hade flest men Bosna var inte långt efter. Markus gjorde några riktigt fina räddningar bl.a Vi fortsatte med att sätta nästan alla frilägen mitt på målisen.
Vi kan inte bara skylla på den dåliga planen, detta fenomen har följt oss hela säsongen.

Bosnas chanser skapades ofta på snabba omställningar, där dom hade några duktiga spelare som skapade oreda,
främst Jonnie Samuel. Men första halvtimman, dominerade vi klart och man bara väntade på målet. Men sista kvarten tappade vi i närkampspelet och Bosna kom tillbaka.

Andra halvlek, var inte bra från vår sida. Chanserna började nu väga över till Bosnas fördel. Deras 1-0 mål kom redan i 8:e minuten och det var inte vilket mål som helst. Lång hörna som möttes direkt på volley, totalt chanslöst för Mål-Markus. Bland dom snyggare mål man sett. Det var ett mål in lifetime, fick han tusen försök skulle han aldrig göra om det. Nu hade Bosna ett ribbskott och vi några halvchanser. Men vi skapade inte mycket, därför lite överaskande när George Slivo med kvarten kvar, nickade in en hörna perfekt slagen av Michis. För övrigt inte den första fina hörnan, Mako hade ett jätteläge att nicka in 0-1 i första, men bollen smet utanför stolpen. 
Med tio min. kvar slog George Mako in 1-2, efter lite oreda i deras försvar åter efter hörna. Kändes lite konstigt att vi vände matchen under en period när vi spelade som sämst. 

Tyvärr lyckades vi inte hålla ledningen, när någon minut återstod, ställde planen till det lite för oss och Bosna fick ett friläge från kanten. Efter lite räddningar på mållinjen och flipper spel lyckades Bosna trycka in kvitteringen.

Lite surt, men efter matchen i sin helhet inte helt orättvist.
Överlag var vi lite för omständiga, oftast en dribbling för mycket. Inte tillräckligt resoluta i avslut och närkampspel.

3 tummar: Markus Tvilling i mål, många fina ingripande, några reflexrädningar, säkert agerande, målen fanns inget att göra på.
2 tummar: George Mako, gjorde sin bästa match i U-laget som jag sett. Vann många närkamper.
1 tumme: Kristoffer Andersson, ofta den som rensade upp när det var kritiskt. Här var det inget duttande, utan bollfan skulle bara bort.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Presentation


Detta är ingen officiell Fagersanna IF blogg. Men här kommer det att hamna mestadels matchbilder och lite annat. Ingemar "Postis" Berg

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards