fifbloggen

Direktlänk till inlägg 27 maj 2013

IF Weimer-FIF 1-3

Av Ingemar Berg - 27 maj 2013 10:04

Matchfakta: 

Weimer-FIF 1-3 (0-1) Mål: (33) 0-1 Erik Siberg, (50) 0-2 Michis Gewargis, (69) 1-2 Simon Andersson, (78) 1-3 Alexander Nicklasson. Varningar: Weimer: Johan Hermansson och Anton Boije. FIF: Pierre Zäll.

Laget: Patriot Shala, Sebastian Nicklasson, Alexander Nicklasson, Hampus Ohlin, Gustav Burman, Robin Valtersson, Simon Samano, Erik Siberg, Dennis Johansson, Johan Wallgren, Nicklas Fransson, Pierre Zäll, George Mako, Michael Gewargis.


Verkar som det alltid är något som är fel i år, antingen är det obefintligt gräs eller halv storm. Det senare i dagens match. Oftast rakt från sidan, man den växlade mellan snett med och mot. Blir ju nästan omöjligt att spela ordnad fotboll under sådana premisser.


Första halvlek var heller inte något vidare, FIF var det klart bättre laget. Och hade en hel del bra lägen, men en storspelande målvakt (Kristoffer Larsson), redde ut det mesta. Oftast var det sista passningen som inte gick hem.

Nu var inte Weimer helt ofarliga utan hade några bra lägen, Patriot fick göra åtminstone en riktigt bra räddning. 


I 33:e minuten spräktes nollan äntligen, då Erik Siberg nickade in 1-0 efter hörna. (Målstim 2 mål på 3 matcher) rättvist. I andra dominerade FIF kraftigt och redan efter 5 minuter var det dags då Michis enkelt slog in ett inlägg, osäker här på vem det var för Wallgren och Simon turades om att snurra upp backarna på högerkanten.

Nu lyckades FIF rulla boll ganska bra i blåsten, kanske tröttnade Weimer lite också. Men som en blixt från klar himmel kom reduseringen till 1-2, ett mål som får sättas på vindens konto. Ett långskott som helt ställde Patriot i målet, såg ut som det skulle gå över, men på nåt sätt dök den ner under ribban. Men tror det var Weimers enda avslut på hela halvleken. Vårt försvar spelade klockrent, hela matchen.


Ett mål till blev det då Alexander Nicklasson gjorde sitt första mål i vår vackra gulsvarta dress. Målet föregicks av att Wallgren snurrade upp några Weimer försvarare inte bara en gång utan tre, fyra gånger. Inlägget sen blev väl inte perfekt, men Alex snappade upp bollen från en försvarare och rullade in bollen förbi målisen. Härligt när våra ytterbackar kommer med i anfallen. Gustav på andra kanten hade också några avlut.


Dagen tummar är väldigt svåra att ta ut fanns många om budet. Hela försvaret t.ex. 

    Alexander Nicklasson, inte bara för hans första mål. Trots sin litenhet vinner han nästan alla närkamper.
  Wallgren, går inte att bortse ifrån, ständigt ett orosmoment. 

  Gustav Burman, tar ett steg framåt hela tiden. Hörde bl.a från den enögda Weimerpubliken att den där femman han är tamejfan bäst.


Det känns orättvist att inte, Patriot, Sebbe, Hampus, Robin, Simon, Erik, Frasse, Michis i startelvan får någon, alla var värda minst en.


 
Våra hjältar på väg ut till dagens uppgift.


 
I Ronnies frånvaro, vikarierande lagkapten Erik Siberg i slantsinglingen. Domare Burim Tabaku, gammal bekant som gjort några säsonger i FIF, men mest i Tibro AIK. Avlutade sin spelarkarriär i Mölltorp/Brevik.



Patriot Shala i en av många utsparkar. Framför allt i början när Weimer hade vinden snett i ryggen. Patriot säker hela matchen, förutom det förargliga målet, där han inte var kompis med vinden.


 
Finns inget att klaga på vad det gäller Erik heller. 


 
Wallgren i en situation när många ville ha straff, men Burim gick inte att beveka.


 
Robin på väg att bjuda en Weimare på en flygtur.


 

Här är det stopp Robin och Sebastian, stänger till. Skulle det behövas är Hampus beredd att rycka in.


 
Michis framme i ett nästan läge, men målisen hinner först.


 
Frasse har lite konster för sig.


 
En bra räddning av målisen, tror det var på Gustavs skott.


 
Alexander vinner en av många närkamper.


 
Michis funderar på vilken fint han ska ta till.


 
Gustav en av matchen tummen uppare.


 
Några FIF-suportrar fångade på bild som egentligen var avsedd för en nickduell. Men skärpan hamnade fel så det fick bli denna istället. Får hoppas att det gick bra med lottköpen.


 
Wallgren framme och oroar igen.


 
Michis laddar bössan, tyvärr tog den på en försvarare och gick till hörna, men det blev bra ändå, som synes på följande bilder.


 
Wallgren och några försvarare i duell på hörnan, bollen gick ut till........


 
Erik Siberg som nickade in 1-0.


 

Tyvärr blev skärpan fel här, men tar med den ändå för 2-0 hamnade i nätet, ditförpassad av Michis.


 
Hampus i ett av många anfall.

 
Simon visade fin teknik, ett antal tunnlar bjöds det på.


 
High five till Alexander för hans första mål, Michis först att gratulera, Wallgren på tur.



Än en gång har Wallgren snurrat omkull en Weimerback.

  
Var inte överdrivet glatt i omklädningsrummet, lite mer som en bra arbetsdag avverkad.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Ovido - Quiz & Flashcards