fifbloggen

Alla inlägg den 11 maj 2013

Av Ingemar Berg - 11 maj 2013 20:56

Efter ett litet uppehåll är bloggen igång igen. Även om alla foton togs i andra halvlek. Nu gällde det derby mot grannen och samarbetslaget på dam och ungdomsfotbollen. Mölltorp-Breviks AIF har varit bättre än oss ett par år, men nu är ordningen återställd, odiskutabla 5-1 idag.


Först lite matchfakta.
Mölltorp-Breviks AIF- Fagersanna IF  1-5  (0-1)

Målen: 0-1 39min. Ronnie Sundelius (1), 0-2 52 min. Johan Wallgren (6), 0-3 60 min. Hampus Ohlin (1), 0-4 66 min. Dani Betyo (2), 0-5 70 min. Erik Siberg (1), 1-5 89 min. Johan Fagerström


Laget: Startuppställningen: Patriot Shala, Sebastian Nicklasson, Alexander Nicklasson, Hampus Ohlin, Gustav Burman, Robin Waltersson, Simon Samano, Ronnie Sundelius, Erik Siberg, Johan Wallgren, Michael Gewargis. Avbytare: George Slivo, George Mako, Marcus Andersson, Dani Betyo


Första halvlek var ingen höjdare, dåligt passningsspel och ingen riktig derbykänsla. Som synes på bilderna var inte planen heller någon höjdare vilket bidrog. Väldigt chansfattigt, en nick i ribban av Ronnie var väl i stort vad som hände innan Ronnie tåade in 1-0 i 39:e minuten. Skönt med 1-0 innan paus. FIF dominerade halvleken, men MBAIF stack upp emellanåt.


Tror att Magnus och Thomas, röt i lite i paus för andra halvlek var det som ett gäng hungriga vargar kom ut. En helt annan match nu, total dominans och ett flertal halvchanser innan Wallgren lekte in 2-0 efter 7 minuter, för övrigt Johans 6:e mål på de fyra första matcherna. Mer skulle komma Hampus Ohlin snappade upp en dålig bakåtpassning och rundade målvakten innan bollen placerades i maskorna. Sen kom 4-0 och 5-0 inom 10 minuter. Dani Betyo med ett distinkt avslut och Erik Siberg, med en läcker klackspark. Om det var Danis inhopp som gjorde det vill jag låta vara osagt, men hans första tio minuter gav tre mål. Eriks mål var det enda som kom med på bild. 


Efter den fina starten fortsatte dominansen men skärpan fanns inte längre. Och MBAIF kunde redusera i slutminuten, efter att vi agerat lite tafatt vid ett inkast.

Totalt inte någon riktigt bra match, första halvan riktigt dålig. Betydligt bättre i andra, då MBAIF såg riktigt slutkörda ut. Trots 5-1 kan vi betydligt bättre. Positivt att vi inte drog på oss någon varning.


I år får det bli tummar.
    Det får Ronnie Sundelius, som stod för nästan allt konstruktivt i första halvlek.

  Johan Wallgren, ständigt ett orosmoment för MBAIF försvaret.

  Här fanns ganska många kandidater, men till slut fastnade jag för Michis Gewargis. Men det kunde lika gärna ha gått till någon i försvaret.


 

Vi börjar med två bilder på Hampus Ohlin och Michis Gewargis.  Väggspel kallas det visst.


 

Michis fick bollen av Hampus och nu är Hampus på språng, tyvärr blev bollen lite för lång, så målisen hann emellan.


 
Matchen första byte på gång, Tränar-Thomas byter in Dani Betyo.

 

Några minuter senare får vi jubla åt Danis 4-0 mål.


 
Förre Fagersannaspelaren Patrik "Putte" Andersson är inte lika nöjd.

 
Johan Wallgren i dribblingstagen, beundrad av Michis Gewargis och mannen i svart, Kristian Hjerpe, som för övrigt hade en tämligen enkel uppgift, och skötte den mycket bra.

 

Alexander Nicklasson har smugit upp och skrämmer upp Mölltorparna.


 

Här en av många farligheter i andra halvlek, tror det var inhoppande George Mako som rann upp på vänsterkanten så målisen fick göre en fin benparad.


 
Nu är det Johan Wallgrens tur att utmana målvakten, men ingen lycka denna gång.


 

Nu kommer en bildsvit på en hörna och dess konsekvenser. Först avärjer målvakten.....


 
Sen hamnar bollen hos George Mako, som spelar in bollen.......

 
Till Erik Siberg som snyggt klackar in den 5-0, vi ser Eriks klack, under MBAIFs nummer 18, Erik ser vi inte mycket av, men att bollen är på väg in i mål är tydligt.


 

Efter såna fina mål blir det ganska muntert, först att gratulera är Dani Betyo, bröderna Valtersson på läktaren trodde det var Eriks första mål i A-laget. Vi får väl utforska om det är sant. Men i B-laget har han gjort mål i allafall, åtminstone ett förra året och ett i förra matchen.


 

George Mako gjorde ett riktigt piggt inhopp.


  

Det gjorde också den andra George, med efternamn Slivo. Det är många som ligger precis på gränsen till A-laget.


/ Ingemar Berg


Presentation


Detta är ingen officiell Fagersanna IF blogg. Men här kommer det att hamna mestadels matchbilder och lite annat. Ingemar "Postis" Berg

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards