fifbloggen

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2012

Vinster, vinster, vinster.....

Av Ingemar Berg - 19 augusti 2012 21:06

Det var ett tag sen bloggen var på fotboll. Men idag var det dags.

Hösten har börjat bra. Först ut var Damernas U-lag som besegrade Ulvåker med 4-2, Herr U fortsatte med 1-0 mot Norra Fågelås. Damlaget fick WO mot Kinnarp-Slutarp. Sen av bara farten så gjorde A-laget 5-1 på Igelstorp.


Sen var det dagens match(er) U-laget mot Tidans IF. Slutade 6-3 efter 3-0 i halvtid. Efter slutsignalen fick vi rapport från damlagets svåra bortamatch mot Norra Fågelås, 4-1 seger. Fantastiskt.


Men bloggen följde U-laget.

Laget: Marcus "Trix" Andersson i målet: Avni Alshigi, Alexander Nicklasson, Hampus Ohlin, Gustav Burman, Robin Valtersson, Ronnie Sundelius, Dennis Carlström, Pierre Zäll, Kushtrim Shala, Johan Wallgren, Rasmus Fogelström, Kristoffer Andersson och Oskar Uhrbom.


Tidan började matchen bäst, med ett litet övertag första kvarten. Men så slog Wallgren till med 1-0 i sjuttonde minuten, det blev början på ett fyrverkeri tio minuter senare var ställningen 3-0. Ronnie gjorde 2:a  n på ett mäktigt långskott ribba in. Otagbart. Lite som kanonen i Värsås för några år sen, året FIF gick upp i femman.

Wallgren gjorde sen trean elegant. Kustrim lyckades sen träffa målisen på en straff. Egentligen ingen bra halvlek, men en 3-0 ledning är alltid angenämt.


Så var det dags för andra halvlek. Men vad hände.....  efter tio minuter var ställningen 3-3. Såg inget vidare ut Tidan hade bud på fler mål. Ska sägas att FIF hade också några bra chanser.

Burman gjorde ett offsidemål, efter kvarten. Troligen rätt bedömning. Strax efteråt var det dags igen Pierre gjorde 4-3 på pass från Rasmus. Var väl gränsfall till offside, men domaren blåstr rätt för vår del denna gång. Nu gick luften ur Tidan och två mål till kom ganska snart bägge av Hampus. Hampus hann med två frilägen och ett offsidemål till i matchen. Slutsiffrorna skrevs till 6-3, vilket kanske var lite i underkant. Men märkligt att FIF först gjorde 3 mål på 10 minuter, sen Tidan, sen FIF igen. FIF gick lite på halvfart verkade det som, en dag på jobbet sa tränar-Magnus. Håller väl inte riktigt med, trots att jag numera är pensionär, kommer jag ihåg att det var lite tuffare på jobbet.


    Tre glada gubbar går till Gustav Burman, riktigt bra när han kom in. 

   Två gubbar Oskar Uhrbom, kämpe en av få riktigt heta.

 En gubbe till Wallgren och Hampus (för sista kvarten)

 

Första bilden blir på 3-0 målet där Johan Wallgren elegant placerade bollen i nätmaskorna.


Rasmus Fogelström i ett bra läge, men Tidan målisen gör flygplanet och skrämmer Rasmus att skjuta utanför. Rasmus blev strax efteråt fäld i straffområden. Tyvärr prickade Kushtrim målisen på straffen.
 

 

En av få tillfällen det hettade till, Wallgren blev fult nedsparkad och hade "synpunkter"..... trots att det verkar vara ganska högljudda synpunkter hördes det inte till andra sidan plan. Är ju lite halvdöv i och för sig. Stefan W. är nog på gång att varva upp också.


 

Krille Andersson med en knätackling, två minuter i hockey, men här inte ens frispark.....


 

Pierre Zäll i ett bra läge men här vann målisen. Annars fanns Burman i ett bra läge.


 
Alexander Nicklasson, har lurat bort en av Tidans bästa spelare och har kollat in läget.


 
Gustav Burman och Tidan backen har också blicken, men på bollen....... 


 
Men där blev backen riktigt uppsnurrad, Gustav slår sen en riktigt bra passning, nära mål, såg inte vem det var men en skostorlek störra så hade han fått en tå på den.


 
Men här har Pierre Zäll rullat in 4-3 i öppet mål, på pass från Rasmus Fogelström. Dom drar faktiskt lite på mun. Annars verkade det som FIF tränat på att inte visa någon målglädje. Rena stenansiktena, var som när Sovjet var som bäst i ishockey.


 
Oskar Uhrbom, som vanligt i en närkamp. Går oftast vinnande ur dom också. Det gjorde han här även om det inte ser så ut.....


 
Som sagt.....


 
Hampus Ohlin, stänker in 5-3.


 
Rasmus Fogelström visar upp fin teknik.


 
Hampus i friläge igen, nu kör målisen flygplanet igen och nu lyckades han få bollen på vingen så det blev hörna.



Hampus igen, nu blev både målisen och stolpen paserade, på fel sida.


 
Så till sist en bild på Johan Wallgren.

 

//Foto f.d "Postis"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingemar Berg - 25 oktober 2015 15:51

Lördagen den 24 oktober hade FIF avslutning på den framgångsrika säsongen 2015. Avslutningen inleddes med Fångarna på Fortet, i Knistad. 21 lekfulla tog Göstas Loge i besittning och delades upp i 4 lag, varav ett bestod av ledarna. Tio stationer av...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 13:24

Nästa ettapp på Kulturresan är Kungsäters IP. Kungsäters IF är numera tillsammans med Karl Gustav BK, Kung Karl BK. Kungsäter är en så kallad gränsort, ligger i Västergötland men i Hallands län och tillhör Varbergs Kommun. Innevånarantal 353. Spela...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2014 10:36

Tillbaka till Överlida för lunch. Ulla-Britta hade dukat fram köttfärsbiffar med allehanda tillbehör. Härlig husmanskost. Inte nog med det, jordgubbar till efterrätt. Så var det dags för eftermiddagsrundan.   Den inleddes på klassiska Hagavallen ...

Av Ingemar Berg - 28 juli 2014 15:10

Urban Lidrot i Överlida, har en hemsida om fotbollsplaner han besökt http://fotbollsplaner.blogspot.se/ Och det är många besökta främst i Västergötland och Halland. Jag fick en inbjudan till en rundresa i närområdet. Vi bestämde att jag skulle dy...

Av Ingemar Berg - 29 juli 2013 17:54

Kålles Rekordmagasin i Tråvad, har länge varit ett ställe som stått på tur för ett besök. Men det har aldrig blivit av. Dels har det pratats om att Tibro Idrottshistoriska skulle ordna en resa, men det verkade inte bli något. Därför gjorde jag slag i...

Presentation


Detta är ingen officiell Fagersanna IF blogg. Men här kommer det att hamna mestadels matchbilder och lite annat. Ingemar "Postis" Berg

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Länkar

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards